Sziasztok! Vető Balázsnak hívnak, de most már tudom, hogy nem ő vagyok, és ez elmondhatatlan megkönnyebbülés és szabadság :) Ha ezt meglátjátok, feltör belőletek a nevetés, hogy hogyan is hihetted magad ennek a személynek :) mert ami vagy, az független mindentől. Semmi köze a személyhez, de még a világhoz sem, és mégis benne jelenik meg a világ, és áthat mindent. De nem érinti meg semmi, és olyan finom, hogy az szavakkal ki nem fejezhető. 

Már régóta voltam kereső. Bármilyen jó dolgok történtek is velem az életben, azok csak rövid időre adtak örömöt, és mindig maradt egy hiányérzet utánuk. Éreztem, hogy ennél még sokkal több van, hogy ez nem lehet a tejes valóság, amit élek. Tudtam, hogy így nem szabad meghalni, hogy nem tudom meg, mi is a valóság. Jártam az emberek szokásos útját, a világi dolgokban kerestem az örömöt, élvezetet. De ez a lelket nem elégítette ki. Láttam, hogy ez egy tévút amin járok, de nem volt erőm kilépni belőle. Éreztem, hogy egy "rossz" erő is irányít, nem csak a jó. Most már látom, hogy ez is csak azért van, hogy az igaz felé tereljen bennünket.
Sok könyv elolvasása, és rengeteg videóanyag meghallgatása után rátaláltam Samu Zsoltra egy Youtube videóban. Ennek a videónak a végén úgynevezett csendülés volt, amit én is kipróbáltam, és meglepődve tapasztaltam, hogy elindított bennem valamit. Megnéztem, és már több mint fél évvel előtte feltöltött anyag volt :) Ez mindjárt élő bizonyíték volt, hogy ami valós, az időtlen, és nem ismer korlátokat. Amikor először személyesen találkoztam Zsolttal, a tekintetéből látszott, hogy ezekben a szemekben benne van az egész világ...
Most már teljes bizonyosságom van arról, hogy ő a legfelsőbb valóság, és annak a megtestesülése is egyben.
Hazavezetésem a kőszegi tábor első napján történt. Zsolt megkérdezte, hajlandó vagyok-e elengedni a világot, és az igazságot választani? Igent mondtam. Azt mondta, akkor te leszel a következő. Ekkor éberré váltam, és figyeltem, mikor jön el ez a pillanat. A vezetésem közben előjött az, aki meg akarta ezt is csinálni, még akkor is, amikor már ezt el kellett volna engednem. Akkor mondta Zsolt, hogy jó, akkor csináld meg. Én meg mindent beleadva megpróbáltam, és ekkor jött az összeomlás. Megláttam, hogy én soha semmilyen erővel nem rendelkeztem, hogy minden, amiről addig azt hittem, hogy az enyém, azt csak kaptam. Láttam, hogy aminek hittem magam, az egy nagy nulla, egy senki... és ebbe ott belehaltam.
Ezután előjött az árnyék énem, aki eddig irányított, és félelemben tartott. Nagyon félt Zsolttól, és döbbenve tapasztaltam, hogy az is én vagyok. Ezt a döbbenetet nem lehet elmondani. Előtte úgy képzeltem, hogy majd én a jó nézem, hogy ez a csúnya rossz elhagy engem :) de nagyon nem így volt. Az is én voltam. Az maga a személy. Miután ez távozott, elerőtlenedtem, és arra eszméltem, hogy valami felébred... Ez szavakkal elmondhatatlan. Az ártatlanság született meg... vibráló elevenség hatot át mindent... kegyelem áradt mindenből... úgy éreztem magam mint egy csecsemő, ami most jött világra. Csak néztem, és a kegyelem áradását éreztem mindenből... Ennek a nézésnek nincs fókusza. Csak van. Megjelent a tudomás, hogy tőle származom, a legfelsőbbtől. Ezután magához húzott. Egyé váltam vele, a forrással...Ekkor tudjuk meg, hogy mindig is ezt kerestük, és mindig is ez voltunk :)
Innentől kisimul minden. Ezt szavak ki nem fejezhetik. Olyan béke, és elégedettség jön, hogy végre hazaértél. Itt tudod, hogy csak ez létezik, és te mindig is ez voltál. Csak elhitted az én gondolatot, amiből jött az enyém és ebből kialakult egy valósnak hitt személy. Ami már sebezhető mert azt hiszi, birtokol. És aki ezt hiszi, annál megjelenik a félelem, mert amiről elhiszi hogy az övé,azt el is veszítheti ;) Ezek után megváltozik minden. Már nem valakiként, hanem lélekként, létezésként vagy itt. Felszabadulva minden teher alól. Béke, és szabadság jellemzi ezt, de ezek a szavak sosem mondják el, milyen is ez. Csak megélni lehet. Bármi amit mondanál róla, nem igaz, mert a szó ezt nem tudja kifejezni.Ezek után a legnagyobb örömöt az jelenti számodra, ha egy újabb lélek tér haza a forrásába. Később már megérzed, hogy "ő" hozzád jön :) Ez elmondhatatlan öröm...

Innentől új irányt vesz az "életed" mert a világban csak ennek van értelme. Hogy "mások" is megtapasztalhassák, "kik" is ők valójában.

Mottóm:
Amitől a legjobban félsz (az éned elvesztése), abból fog megszületni a legnagyobb áldás és szabadság. És akkor meglátod, hogy mekkora terhet dédelgettél eddig.